ALG. VOORWAARDEN

...het saaie maar noodzakelijke stuk...

 

Algemene voorwaarden van Kralenwebwinkel Kralenkwarts (verder te noemen Kralenkwarts), gevestigd te Milsbeek (Achterbroek 11, 6596 MP). Kralenkwarts en website www.edelsteenkralen.nl zijn onderdeel van V.o.F. De Blije Ekster, KvK Rivierenland 11061123, BTW-nummer: NL 8201.37.698.B01.

Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle overeenkomsten van Kralenkwarts tot koop en levering van producten via het Internet.

Alle prijsopgaven worden geheel vrijblijvend en zolang de voorraad strekt gedaan. Soms wordt de prijs aangepast wegens wisselend aanbod en prijs op de wereldmarkt voor edelstenen, zilver en goud.
Alle door Kralenkwarts gehanteerde prijzen luiden in Euro's en zijn inclusief BTW en exclusief verzendkosten.
Ook de groothandelsprijzen zijn weergegeven inclusief BTW.

De overeenkomst tot koop en levering van de goederen komt tot stand na orderbevestiging van een daartoe verstrekte opdracht van de klant. De klant zal per e-mail de orderbevestiging met betalingsgegevens ontvangen. Onze orderbevestiging wordt geacht de inhoud van de overeenkomst juist weer te geven (overduidelijke typ- en drukfouten daargelaten).
De klant is verantwoordelijk voor correcte opgave en werking van het email account waar de bevestiging naar verzonden wordt. De klant is ook verantwoordelijk voor correcte, volledige en actuele NAW-gegevens van zijn/haar account zodat Kralenkwarts de bestelling op het juiste adres kan afleveren.
Aan deze overeenkomst is een factuurnummer verbonden, deze staat in het onderwerp van de email. Deze dient vermeld te worden bij de betaling. Als er geen factuurnummer is vermeld, kan dit leiden tot vertraging van de levering.

Minimum bestelbedrag
Er geldt een minimum bestelbedrag van 10 euro per bestelling.

Betaling
Betaling van het aan ons verschuldigde kan geschieden op de volgende manieren:
* betaling via iDeal, veilig direct betalen via de eigen bank.
* betaling via creditcard;
* direct via Bancontact, voor Belgische klanten
* direct via Sofort, voor andere Europese klanten.
* vooraf overmaken via een bankoverschrijving. De gegevens hiervoor ontvangt de klant via de bevestiging van de bestelling die per email wordt verzonden.
* betaling via www.paypal.com. Kies hiervoor de optie "Paypal betaling" bij het bestellen. Ook als je geen account bij Paypal hebt, kun je met je credit card betalen.
Zodra de betaling is bijgeschreven (voor 12.00 uur 's middags) worden de goederen binnen uiterlijk 3 werkdagen aan de klant verzonden, meestal eerder. Is de betaling niet binnen 14 dagen na het bestellen bijgeschreven op deze bankrekening dan ontvangt de klant een reminder. Als er dan ook geen betaling volgt, vervalt automatisch de bestelling.

Staffelkorting
Je krijgt 10% korting op het totaalbedrag bij een bestelling van meer dan €150,00.
Je krijgt 15% korting op het totaalbedrag bij een bestelling van meer dan € 500,00. Deze kortingen wordt door het systeem automatisch verwerkt zodra je dat bedrag bereikt.

Verzending
Over de producten worden verzendkosten en administratiekosten berekend, zoals hieronder is aangegeven,
Na ontvangst van de betaling wordt de bestelling binnen uiterlijk drie werkdagen verzonden, meestal eerder.

Verzending producten binnen Nederland:
Bestelling onder € 35,00: € 2,50.
Bij een bestelling boven € 35,00 GRATIS.
Bij besteding boven € 100,00 wordt de bestelling verzekerd verzonden, op kosten van Kralenkwarts.

Verzending binnen Europa:
Bestelling onder € 100,00: € 7,50 (voor verzekerd pakketje)
Bij een bestelling boven € 100,00: GRATIS (voor verzekerd pakketje)

Bestelling Europese zakelijke klant
Zakelijke klanten binnen Europa (Nederland uitgesloten) zijn gerechtigd om in te kopen tegen 0% btw. Wil je hiervoor in aanmerking komen, stuur dan een bericht met vermelding van je BTW-nummer. Dit nummer zal door ons worden gecheckt of het valide is en op het juiste adres staat.
Ons winkel-systeem kan uitsluitend rekenen inclusief BTW dus je ontvangt na plaatsing van je bestelling via de shop een handmatige factuur van ons met het totaalbedrag exclusief BTW.
Let op, hiervoor gelden andere verzendkosten, nl. € 10 flatfee verzendkosten ongeacht de hoogte van de bestelling. Je bestelling wordt aangetekend verzonden. Dit is noodzakelijk omdat wij tegenover de belastingdienst moeten kunnen aantonen dat de goederen Nederland hebben verlaten.

Retouren

De klant heeft 14 dagen bedenktijd vanaf het moment van ontvangst van de artikelen. De artikelen kunnen zonder opgaaf van reden binnen veertien werkdagen na de bedenktijd retour gezonden worden.Hiervoor gelden de volgende voorwaarden:

- De artikelen mogen niet beschadigd of gebruikt zijn.
- De klant dient Kralenkwarts vooraf van de retourzending op de hoogte te brengen middels een email.
- De naam van de klant graag duidelijk vermelden op de retourzending, of op de envelop of met een briefje o.i.d.
- De klant is verantwoordelijk voor correcte retourzending: degelijk verpakt, bij voorkeur met bubbeltjesplastic, in een stevige envelop. Evt. kunnen de artikelen ook dik ingerold worden in keukenpapier. Het is belangrijk dat de materialen niet los door de envelop rollen of tegen elkaar aantikken.
- Als de gehele bestelling wordt geretourneerd, krijgt de klant ook de verzendkosten retour.
Mits er aan deze voorwaarden is voldaan, ontvangt de klant het geld terug op zijn of haar bank- of girorekening, binnen 14 dagen na ontvangst van de retourzending.

Kralenkwarts verbindt zich jegens de klant zaken te leveren die van deugdelijke materialen zijn vervaardigd en die nagenoeg gelijk zijn aan de afbeelding op de internetsite. De klant dient echter rekening te houden met geringe maat- en kleurverschillen van de afgebeelde producten aangezien het vaak gaat om natuurlijke materialen.

Op onze offertes en overeenkomsten is uitsluitend Nederlands recht van toepassing.