Draad - koord

Draad - koord

Rijgdraad

Er zijn diverse opties om je kralen op te rijgen, maar het meest gebruikte rijgdraad is staaldraad. Dit is een rijgdraad die bestaat uit meerdere, dunne roestvrijstalen draadjes die tot een geheel gevlochten zijn. Er zijn allerlei diktes en merken in verkrijgbaar.

Rijgdraad, koord, parelzijde en veters

Als je staaldraad wilt gebruiken als rijgdraad voor edelstenen en zoetwaterparels, dan kun je het beste de dikte 0,38 millimeter of 0,45 millimeter kiezen. Dit klinkt dun, maar het kan kilo’s aan gewicht hebben. Kies daarom een mooie kralenset en begin met het maken van prachtige sieraden! Dit rijgdraad is het meest geschikt voor edelsteenkralen en parels omdat deze kralen vaak een iets kleiner gaatje hebben en met deze dikte past het en is het toch stevig genoeg.

Ontdek ons diverse assortiment

Naast staaldraad hebben we ook diverse soorten faux suède veters, elastisch draad en parelzijde. Bekijk daarom zeker ons uitgebreide assortiment en plaats eenvoudig online een bestelling. Kies je bijvoorbeeld voor sieraden en onderdelen van zilver 925? Of maak je een mooie ketting met een cabochon of glaskristal? Als je vragen hebt, schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Je bereikt ons door te bellen naar 0344-631158. We voorzien je graag van meer informatie!