info edelstenen

Veel mensen zijn tegenwoordig opnieuw geïnteresseerd in de werking van edelstenen. In vroegere tijden was de waarde en kracht van edelstenen meer een onderdeel van het dagelijks leven. In ons huidige bestaan van wetenschap en industrie is die zienswijze voor een deel verloren gegaan en worden stenen als dode stof gezien. Terwijl eigenlijk deze stenen ook een vorm van leven zijn, maar dan een heel langzame vorm.

 

Edelstenen en mineralen zijn heel lang geleden ontstaan, een gestolde energie vanuit de aarde. Wij leven hier op aarde omringd door het versteende leven van oeroude tijden.

 

Edelstenen en mineralen hebben een subtiele energie. De werking van edelstenen moet dan ook in dat licht bekeken worden. Het is niet zo dat een steen bijvoorbeeld direct werkt bij een gebroken been, dat is te acuut. Wel kan een steen ertoe bijdragen dat je innerlijk beter verwerkt dat je een been hebt gebroken en je de rust geven om beter te herstellen. Bergkristal is waarschijnlijk de meeste bekende edelsteen die mensen kennen, naast diamant e.d. Bergkristal is ook heel mooi in zijn ruwe vorm: als grof kristal of kristallengroep. Het werkt erg zuiverend op een ruimte, het brengt rust en neutraliseert energieëen die er niet thuishoren.

 

Je kan een steen natuurlijk ook dragen als hanger of in een sieraad verwerkt. Ik maak sieraden met edelstenen, gecombineerd met andere materialen. Ik moedig mensen altijd aan om iets te kiezen op intuitie. Er zijn veel lijstjes e.d. in omloop met aandoeningen en uitleg welke steen daarvoor helpt. Hoewel dat handig is, telt je gevoel en wat jou goed aanspreekt minstens even veel. Als een steen je aangeraden wordt maar het is geen goede kleur voor je bijvoorbeeld, dan wordt het vast niks met jou en die steen.

 

Mijn advies is dus om er niet te dogmatisch mee om te gaan, dat past helemaal niet bij de aard van edelstenen. Voor diepgaande informatie kan ik het boek “Verborgen krachten der edelstenen” van Mellie Uyldert aanraden.

 

copyright: Armande Borghardt