Tsjechische facetkralen

Tsjechische facetkralen

Facetgeslepen glaskralen in diverse kleuren. Tsjechische facetkralen worden ook wel Boheemse kralen genoemd, al vanuit de middeleeuwen werden daar glaskralen gefabriceerd. Veel van deze typische facetkralen komen daar nog steeds vandaan. Preciosa is een bekend merk Tsjechische glaskralen. De ronde facetkralen zijn heeft meest bekend, deze zijn in verschillende maten verkrijgbaar, Traditioneel gezien worden ze gebruikt voor een ketting met glaskralen in verloop, waarbij de grootste in het midden komt. Dit model ketting is klassiek en flattert altijd. Als je iets draagt met een rond halslijn, komt zo'n ketting altijd goed uit.

Door de facegeslepen vlakjes wordt het licht mooi geflecteerd, bij oorbellen komt dit mooi uit. Behalve ronde facetkralen zijn er ook facetgeslepen rondellen. Daarnaast worden allerlei soort modellen glaskraal gemaakt, soms in grillige vormen zonder facetten. Dit zijn geperste kralen. De kleurenschema's zijn ook heel geschikt om te combineren met edelstenen kralen of zoetwaterparels.

Een steeds wisselen assortiment in Tsjechische facetkralen, het aanbod verandert ook vaak. Probeer deze voordelige glaskralen eens uit.

Tonen als Foto-tabel Lijst

17 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

17 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren