Maak een wraparmband

Maak een wraparmband

Armband maken - maak een wraparmband

Een wrap-armband is heel gemakkelijk om te maken. Je hebt er niet veel materiaal voor nodig en ook haast geen gereedschap.


Materiaal

Je hebt de volgende materialen nodig:

  • 4 stukken suede veter van minimaal 50 cm. Langer of meer mag ook.
  • diverse kralen met een groot genoeg gat voor een veter. Kijk eens bij onze Pandora-stijl kralen, of bijvoorbeeld benen kralen met groot gat kunnen ook goed worden gecombineerd.
  • 1 slotje, relatief groot en enkele montageringetjes

Hieronder zie je een gedeelte hiervan afgebeeld. Ik heb in dit voorbeeld gekozen voor ton-sur-ton groen en blauw.

Werkwijze
Je begint met het bevestigen van het slotje aan één veter. Deze bevestig je eenvoudig met een knoop.
Je rijgt dan een kraal op en maakt een knoopje. Niet al te strak achter de kraal want het mag wel bewegen. Je wilt alleen voorkomen dat alle kralen achter elkaar schuiven.
Dan neem je een volgende kraal en maakt weer een knoopje. Zo doe je een aantal kralen per veter, 3 tot 4, of meer als je dat mooier vindt. Je kunt ook rustig een stukje veter leeg laten. Het ligt er net aan wat je mooier vindt, of goed vol of meer summier.

Als je aan het volgende stuk veter toe bent, maak je een grote lus en knoopt die vast. De volgende veter haal je door dat oog en daar maak je ook weer een lus en knoop. Op die manier wordt het lekker ongedwongen.

Op elk stuk veter rijg je een kraal met oogje op. Daar kun je dan een leuke bedel aan hangen. Dat maakt het geheel nog wat speelser.
Zorg dat je armband minimaal 4 keer rond je pols kan, maar meer mag natuurlijk ook. Als afsluiting maak je een lus en knoopt die vast. Om de armband af te sluiten, haak je daar het slotje aan.

En klaar ben je!


Armande Borghardt

Tonen als Foto-tabel Lijst

11 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

11 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren