Memory wire armband

Memory wire armband

Armband maken met memory wire

Memory wire is een soort metaaldraad dat al in een ronde armband-vorm gedraaid is. Het is een soort spiraal die altijd weer terug in vorm schiet. Daarom heb je bij deze soort armband ook geen slotje nodig. Alleen een ruime hoeveelheid kralen!

Benodigdheden:
- een kniptang of zware kniptang
- een rondbektang
- een stuk memory wire
- veel kralen
- optioneel een bedeltje of een stift om een hangertje mee te maken.

Werkwijze
Met drie omwentelingen kun je een mooie volle armband maken, maar meer omwentelingen kan natuurlijk ook!

Om te beginnen maak je aan de ene kant van de memory wire een oogje met de rondbektang, net als bij de basis uitleg voor oorbellen maken.
Je moet waarschijnlijk wel meer kracht zetten omdat het metaal van de memory wire stugger is dan de gemiddelde nietstift. Het handigste is het oogje in één beweging rond te draaien. Het geeft niet als het oogje niet helemaal recht boven de draad uitkomt. Als je armband is volgeregen, valt dat niet meer op.

Daarna kun je naar hartelust kralen oprijgen. De kralen schuiven door tot het uiteinde.
In de voorbeeldjes hieronder zie je een paar van mijn creaties. Ik vind het altijd wel leuk verschillende vormen kralen in ton sur ton te gebruiken.

Bij de edelsteenkralen moet je er wel rekening mee houden dat niet alles kralen zullen passen op de draad. Memory wire is dikker dan het gemiddelde staaldraad. Sommige soorten edelstenen gaan prima, zoals roze kwarts, jaspis, agaat, aventurijn, fluoriet, jade, rhodoniet, onyx, sodaliet, tijgeroog, hematiet, howliet, goudsteen, obsidiaan en unakiet. Splitkralen passen altijd! Glaskralen en Swarovski passen altijd, zoetwaterparels meestal ook.

Zodra je armband vol is, op 1 cm draad na, dan maak je ook een oogje aan de andere kant. Als versiering kun je hier nog een bedeltje aan hangen, of in bijpassende kleur een hangertje maken met een kraal op een nietstift.

Veel plezier!
Armande Borghardt

Tonen als Foto-tabel Lijst

14 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

14 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren