Armband maken voor beginners

Armband maken voor beginners

Armband maken voor beginners

De makkelijkste manier om een armband te maken, is het rijgen op elastiek. Je hebt er geen tangen of ander gereedschap voor nodig, alleen een schaar en een klein beetje secondelijm. Het is supersimpel: je rijgt de kralen op de armbandjes, in de volgorde zoals jij het leuk vindt, en je maakt een knoopje in het elastiek. Voor de stevigheid kun je er het beste een drupje lijm op doen, daarover hieronder meer.

Gebruik elastisch draad om een mooie armband te maken

We vertellen je graag meer over het creëren van prachtige sieraden. Elastisch draad is in diverse diktes verkrijgbaar. Voor standaardkralen (glaskralen, Swarovski kristal, grotere edelsteen kralen etc.) kun je het beste 0.8 mm draad nemen. Dit heeft een soort stugheid en stevigheid waardoor de armband vanzelf mooi rond blijft. Voor sommige edelsteenkralen en zoetwaterparels is dit te dik. Vanwege de kleine gaatjes heb je dunner draad als 0.6 of 0.5 millimeter nodig. Dit gaat ook prima, je kunt alleen beter niet al te grote kralen nemen voor de armbandjes. Een armband maken op elastiek is heel erg in de mode op het moment, zeker om er meerdere tegelijkertijd te dragen.

Rijg vrolijk van alles door elkaar op, net zolang tot je tevreden bent met je ontwerp. Gebruik ergens in de armband een metalen kraal met een relatief groot gat (3 millimeter). Deze gebruik je dan als laatste kraal, want dan kun je daar het knoopje in verstoppen.

 

Dan komt de handigheid van het afhechten. Zoals gezegd, er moet een knoopje in, maar dat kan weer snel uit elkaar glijden. Daarom druppel je er het beste een klein beetje secondelijm op. Bij Kralenkwarts vind je hiervoor de lijm Vigor, maar een andere soort secondelijm is ook prima natuurlijk. Je wilt er echter niet mee knoeien of per ongeluk kralen aan elkaar vast lijmen: trek daarom het draad uit elkaar (de uiteindjes van het draad en ook de armband). Dan komt de knoop vrij te liggen en dan kun je er met je rechterhand snel een drupje lijm op doen. Vigor droogt binnen 10 seconden, dus het is zo klaar.

Deze zelfde techniek met elastisch draad is ook perfect om, naast armbandjes, servetringen met kralen te maken. Heel feestelijk!

Bekijk de mooiste producten op onze website om sieraden te ontwerpen

Bekijk de producten die wij aanbieden en vindt de mooiste kralen om de meest unieke armbandjes mee te maken. Je kunt natuurlijk ook allerlei andere sieraden maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een kralen armband voor heren of een mooie ketting met een edelsteenhanger? Als je vragen hebt, neem dan gerust contact met ons op door te bellen naar 0344-631158. We voorzien je graag van meer informatie over het maken van armbandjes met mooie kralen!

Tonen als Foto-tabel Lijst

17 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

17 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren