Armband maken voor beginners

Armband maken voor beginners

Armband maken voor beginners

De allermakkelijkste manier om een armband te maken, is het rijgen op elastiek. Je hebt er geen tangen of ander gereedschap voor nodig, alleen schaar en een klein beetje secondelijm. Het is supersimpel: je rijgt de kralen op, in de volgorde zoals jij het leuk vindt, en je knoopt een knoopje in het elastiek. Voor de stevigheid kun je er het beste een drupje lijm op doen, daarover hieronder meer.

Elastisch draad is in diverse diktes verkrijgbaar. Voor standaard kralen (glaskralen, Swarovski kristal, grotere edelsteen kralen etc) kun je het beste 0.8 mm draad nemen. Dit heeft een soort stugheid en stevigheid waardoor de armband vanzelf mooi rond blijft. Voor sommige edelsteenkralen en zoetwaterparels is dit te dik. Vanwege de kleine gaatjes heb je dunner draad als 0.6 of 0.5 mm nodig. Dit gaat ook prima, je kunt alleen beter niet al te grote kralen nemen. Armbanden op elastiek zijn heel erg in de mode op het moment, zeker om er meerdere tegelijkertijd te dragen.

Rijg vrolijk van alles door elkaar op, net zolang tot je tevreden bent met je ontwerp. Ik gebruik graag ergens in de armband een metalen kraal met een relatief groot gat (3 mm). Deze gebruik je dan als laatste kraal, want dan kun je daar het knoopje in verstoppen.

 

Dan komt de truuk van het afhechten. Zoals gezegd, er moet een knoopje in, maar dat kan weer snel uit elkaar glijden. Daarom is het het beste om er een klein drupje secondelijm op te doen. Bij Kralenkwarts vind je hiervoor de lijm Vigor, maar een andere soort secondelijm is ook prima natuurlijk. Je wilt er niet mee knoeien natuurlijk, of per ongeluk kralen aan elkaar vast lijmen. Ik trek daarom het draad uit elkaar, de uiteindjes van het draad en ook de armband. Dan komt de knoop vrij te liggen en dan kun je er met je rechterhand snel een drupje lijm op doen. Vigor droogt binnen 10 seconden dus het is zo klaar.

Deze zelfde techniek met elastisch draad is ook perfect ook servetringen met kralen te maken, heel feestelijk!

Tonen als Foto-tabel Lijst

15 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

15 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren