Armband met zoetwaterparels en acryl bloemetjes

Armband met zoetwaterparels en acryl bloemetjes

Maak een armband met acryl bloemetjes en zoetwaterparels

Acryl bloemetjeskralen zijn licht van gewicht en makkelijk in het gebruik. Gecombineerd met zoetwaterparels maak je zo een zomerse armband. Extra leuk als je een lekker kleurtje hebt!

Kralen en benodigdheden:

  • 12 stuks kleine acryl bloemetjes naar keuze
  • zoetwaterpareltjes in diverse maten
  • 12 stuks zilver plate nietstiften met dikte 0,5 mm (24gauge)
  • zilver plate sterretjes kraaltjes (of andere kraaltjes van ongeveer 2,5 mm)
  • 12 diverse kralen van ongeveer 4 mm doorsnee
  • rijgdraad, kalotjes of draadbeschermers en een slotje naar keuze

 

Werkwijze

Als eerste ga je kleine hangertjes maken van de acryl bloemetjes. In het voorbeeld heb ik voor witte, lila en abrikoos bloemetjes gekozen en deze gecombineerd met diverse kralen van 4 mm, zoals wat Swarovski kristal, zoetwaterpareltjes, 4 mm zilver plate kralen. Het is het leukste om deze assorti te gebruiken voor het speelse effect.
Rijg eerst zo’n kraal op een stift, dan een bloemetje en dan een zilver plate sterretje. Dan ga je dit tot hangertje maken door middel van wire wrappen. Dat maakt je hangertje tot een stevige verbinding en het oogje kan niet losschieten van het rijgdraad. Klik op deze link voor informatie en uitleg over wire wrap.
Maak eerst alle hangertjes en dan heb je er 12 stuks klaar liggen (of meer als je dat leuker vindt).

Vervolgens ga je de armband rijgen. Ook hier heb ik gekozen voor zoetwaterparels in verschillende maten, en ook verschillende tinten.
Rijg een aantal parels op, dan een sterretjeskraal en dan 3 van de hangertjes en dan nog een sterretjeskraal. Doe dit zo door tot je de setjes met hangertjes gelijkmatig over een lengte van ongeveer 17,5 hebt verdeeld.
Je kunt natuurlijk ook wat anders proberen en de hangertjes anders verdelen tussen de parels. Net wat je mooi vindt. De armband kan ook gemaakt worden met goud plate of koper.

Als je tevreden bent met je ontwerp, hecht je de armband af met kalotjes of met draadbeschermers. Als je daar uitleg voor nodig hebt, klik dan op de linkjes "afwerken met kalotjes" of "afwerken met draadbeschermers".
Maak er een slotje naar keuze aan en je armband is klaar!

Armande Borghardt

Tonen als Foto-tabel Lijst

6 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

6 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren