Kettelarmband takjespatroon

Kettelarmband takjespatroon

Armband kettelen

De kettel-techniek leent zich bijzonder goed voor het maken van een armband. Het draagt losjes en het is geen draad die je zou kunnen stuk trekken. Het is ook makkelijk om een armband op maat te maken met losse schakels.

Met behulp van deze tutorial kun je een sprietige armband maken. Doordat je een stuk van de stift leeg laat, krijg je een soort takjespatroon. Ik heb eentje gemaakt met kettelstiftjes, maar dit kan natuurlijk ook met nietstiften, zie hieronder.

Benodigdheden:
Tangen (kniptang, platbektang en rondbektang)
Kettelstiften van 2,5 cm
20 of 21 ronde kralen van 6 mm
Kleine bedeltjes
Cartierslotje, splitring en 2 montageringetjes.

Werkwijze armband maken
Het principe is heel eenvoudig. Voor de basistechniek van het oogjes maken, klik hier. Het is makkelijkste om kant-en-klare stiften te gebruiken met een vaste maat. Anders ben je zo’n tijd bezig om te precies op maat te maken.
In het voorbeeld heb ik 6 mm creamrose Swarovski parels gebruikt, maar het werkt met elk type 6 mm kraal.

Om te beginnen rijg je eerst een kraal op de stift en je maakt een oogje aan het uiteinde. Dan rijg je een kraal op een nieuwe stift, steek hem door het bovenste oogje van de vorige stift en maak weer een oogje aan het uiteinde. Dit herhaal je tot de armband lang genoeg is (makkelijk te meten).
Dan bevestig je een slotje aan de ene kant en een splitring aan de andere kant van de armband. Bijna klaar. Je hebt nog een boel losse open oogjes over. Hieraan bevestig je de kleine bedeltjes. Het resultaat is een elegante armband met veel beweeglijk effect.
Zie hieronder een soortgelijke armband, maar dan met nietstiftjes en 6 mm facetkralen gemaakt.

Veel succes!
Armande Borghardt

 

Tonen als Foto-tabel Lijst

18 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

18 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren