Schakelarmband met splitkralen

Schakelarmband met splitkralen

Armband maken met splitkralen en schakelketting

Uitleg om restjes splitkralen te verwerken: maak er kekke armbandjes van! Vaak hou je van die restanten kralen over, van een ander sieraden-project. Om dit soort armbandjes te maken heb je steeds maar een paar kralen nodig. Je kunt ze natuurlijk gewoon rijgen, maar ik heb er gekettelde tussenzetsels van gemaakt, gecombineerd met een schakelketting naar keuze.

Deze kralen heb ik geregen op een 4 cm kettelstift, tot ie vol is, op 8 mm na. Die 8 mm heb je nodig om het oogje te maken. Als dat af is, meet je met een lineaaltje 2 stukjes ketting af tot de maat juist is. Maak er een karabijnslotje aan, die is makkelijk bevestigen aan een schakelketting. En voila: een armband!

 

Deze armbandjes zijn ook heel geschikt om er meerdere van naast elkaar aan één pols te dragen, als stacking armbanden. Ik heb er één armband van gemaakt, dan draaien de armbandjes niet opzichte van elkaar.
Ik heb 1 armband met 3 keer kralen gedaan en dan 1 armband met 2 stukken, zoals je ziet komen ze dan afwisselend ten opzichte van elkaar uit.

 

Op deze manier maak je snel veel leuke armbandjes voor de zomer. Met andere grillige kralen, of bijvoorbeeld glaskraaltjes, wordt het ook mooi.

 

Tonen als Foto-tabel Lijst

5 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

5 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren