Zelf een mannenarmband maken

Zelf een mannenarmband maken

Zelf een mannenarmband maken

Een kralenarmband voor heren is tegenwoordig heel populair! Je ziet ze in allerlei soorten en maten. Ze zijn bijna altijd gemaakt met edelsteenkralen en dan nog enige metalen kralen als accent. Daarbij zijn stoere kralen, zoals een doodshoofd of anker, natuurlijk populair. Een armband geregen op elastiek is het meest praktisch, ook gemakkelijk bij het om- en afdoen.

Werkwijze bij het maken van de kralenarmband voor heren

In principe is het maken van een kralenarmband voor heren natuurlijk hetzelfde als het maken van een damesarmband, de techniek verschilt niet. Toch zijn er een paar dingen om rekening mee te houden. Ten eerste de keuze van de kralen. Het is natuurlijk een kwestie van smaak, maar over het algemeen past een grove kralenarmband in stoere kleuren beter bij heren dan bijvoorbeeld kleine, roze kraaltjes. Kies bijvoorbeeld voor kralen als:

De metalen kraal is voor een stukje afwisseling, en ook om het knoopje van het elastiek in te verwerken. In het artikel ‘Armband maken’ vertellen we je hier graag meer over.

 

 

Ten tweede is het belangrijk om rekening te houden met de maat van de kralenarmband, vooral bij heren. De meeste mannen hebben een iets grotere pols dan vrouwen, en dan maak je de armband beter één à twee centimeter langer, afhankelijk van de maat. De armband is weliswaar op elastiek, maar als het knelt zit het ook niet lekker. Sommige mannen hebben bijvoorbeeld hele brede polsen, daar past nooit een normale armband om.

 

 

Zoals je op het plaatje hierboven ziet, worden kralen armbanden vaak gecombineerd met een horloge. Daarom is het belangrijk dat de armband ook niet ruim is. Het moet netjes aansluiten op de pols en het horloge. Anders rommelt het eroverheen en dat verpest de look!

Neem contact met ons op voor meer informatie over het maken van sieraden

Bij de sieradensets voor armbanden vind je ook pakketjes om een kralenarmband voor heren te maken. Heb je vragen over een sieradenpakket of wens je meer informatie over een bepaald product? Schroom dan zeker niet om contact met ons op te nemen door te bellen naar 0344-631158. We vertellen je graag meer over de mogelijkheden en voorzien je van meer informatie!

Tonen als Foto-tabel Lijst

11 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

11 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren