Zelf een mannenarmband maken

Zelf een mannenarmband maken

Zelf een mannenarmband maken

Een kralen armband voor mannen is tegenwoordig heel populair. Je ziet ze in allerlei soorten en maten. Bijna altijd gemaakt met edelsteen kralen en dan nog enige metalen kralen als accent. Daarbij zijn stoere kralen zoals een doodshoofd of anker natuurlijk populair. Een armband geregen op elastiek is het meest praktisch, ook gemakkelijk bijmhet om doen en af doen.

Werkwijze mannenarmband

In principe is het maken van een herenarmband natuurlijk hetzelfde als het maken van een dames armband, de techniek verschilt niet. Toch zijn er er een paar dingen om rekening mee te houden. Ten eerste de keus van de kralen. Het is natuurlijk een kwestie van smaak maar ik vind een beetje stoere kralen in stoere kleuren beter passen bij een man dan kleine kraaltjes in bijvoorbeeld roze. Ik kies voor een vent kralen als lava, jaspis, tijgeroog, onyx, agaat of larvikiet. De metalen kraal is voor een stukje afwisseling, en ook om het knoopje van het elastiek in te verwerken. Lees in het artikel over elastiek armbanden maken hoe je dat precies afwerkt.

Ten tweede is het belangrijk om rekening te houden met de maat van armband. De meeste mannen hebben een iets grotere pols dan vrouwen, en dan maak je de armband beter 1 a 2 cm langer, afhankelijk van de maat. De armband is weliswaar op elastiek, maar als het knelt is het ook niet lekker. Dave heeft bijvoorbeeld hele brede polsen, daar past nooit een normale armband. Zijn polsomvang is 21 cm, dus hij boft dat ik iets voor hem op maat kan maken!

Zoals je op het plaatje hierboven ziet, worden kralen armbanden vaak gecombineerd met een horloge. Daarom is het belangrijk dat de armband ook niet ruim is. Het moet netjes aansluiten op de pols en aan het horloge. Anders rommelt het eroverheen en dat verpest de look! Bij de sieradensets voor armbanden vind je ook pakketjes om herenarmbanden te maken.

Tonen als Foto-tabel Lijst

12 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

12 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren