Ketting maken met een edelsteen donut en veters

Ketting maken met een edelsteen donut en veters

Ketting maken met een edelsteen donut en veters

Dit is een supermakkelijke ketting die iedereen kan maken. Je hebt er nl. geen gereedschap bij nodig. Alleen het materiaal volstaat.

Benodigdheden:

Ik heb hier een roze kwarts donut en roze veter gebruikt.

 

Werkwijze:
Je begint met het afknippen van 2 keer één meter van de veter. Langer mag ook, maar niet korter want je hebt minimaal die lengte nodig voor een lange ketting.
Die vouw je dubbel en haal je met de lus door het gat van de donut. Je haalt de uiteinden van de veter door de lus en die trek je aan.
Je kunt de veter er ook enkel doorhalen, als je dat mooier vindt.

 
Van de overgebleven meter knip je een stuk van 35 cm en een stuk van 40 cm. Die vouw je samen dubbel en haal je ook door het gat van de donut. Let er daarbij op dat de uiteinden op verschillende lengtes uitkomen.
Dan rijg je één of een paar kralen met groot gat op de veter en daarna maak je een knoopje. Dat herhaal je bij elk los stuk.
Dan rijg je één of meerdere kralen met groot gat op de 2 veters aan elke bovenkant van de donut. Als je de veter enkel door de donut hebt gehaald, maak dan eerst een knoop voor je er kralen op rijgt. Dat blijft beter zitten.

Ik heb hier gekozen voor glas rondellen en metalen kralen. Maar hier kun je natuurlijk van alles kiezen. Edelsteen pandora-stijl kralen zijn ook leuk bij een donut.
Tot slot knoop je de beide dubbele uiteinden van de veter bij elkaar. Knip eventuele ongelijke eindjes weg en klaar is je ketting!
 
 
Armande Borghardt

 

Tonen als Foto-tabel Lijst

14 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

14 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren