Kralen ketting maken voor beginners

Kralen ketting maken voor beginners

Als het maken van een kralen ketting nog helemaal nieuw voor je is, lees dan vooral verder. Een ketting maken met kralen is niet moeilijk, het is alleen even een weet wat voor materialen en kralen je nodig hebt. De techniek is in basis gemakkelijk, en dan blijft alleen nog de taak van mooie kralen uitzoeken over.

Mijn gouden tip is: koop kralen in verschillende maten, koop draad en begin eens wat te rijgen. Al doende zie je wat er onder je handen ontstaat en dan zie je gelijk wat je wel of niet mooi vindt. Je vindt bij Kralenkwarts ook handige basissetjes voor een ketting of armband. Perfect voor beginners want daarbij hoef je alleen nog de kralen te kopen.

Ketting maken voor beginners

Je hebt als basis draad nodig om tot een ketting te komen. Meestal wordt gedraaid rijgdraad van metaal gebruikt. Dit is heel sterk draad, gedraaid uit meerdere kleine draadjes, en het blijft toch flexibel. Hier zijn diverse bijpassende eindstukjes verkrijgbaar, waarmee je gemakkelijk je ketting afmaakt. Klik op de link om meer te lezen over rijgmateriaal en draad.
Het hoeft geen ingewikkelde ketting te worden Je kunt met kralen ook hele mooie eenvoudige kettingen maken. Als je een aparte kraal hebt, kan één kraal voldoende zijn. De kraal op het plaatje is gefixeerd op draad, dan schuift het slotje niet naar voren.

kralen ketting maken voor beginners

Als alternatief voor rijgdraad kun je je ketting ook kettelen. Met dat begrip wordt de techniek bedoeld waarmee je schakelstukjes maakt van een stuk buigdraad. Hiervoor zijn handige kant-en-klaar kettelstiften verkrijgbaar. Die hebben aan één kant al een oogje. Je rijgt er een kraal op en maakt aan de andere kant ook een oogje.
Klik op de link voor een stap-voor-stap uitleg over het maken van kettelverbindingen.

kralen ketting maken voor beginners

Tonen als Foto-tabel Lijst

9 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

9 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren