Kralen ketting maken voor beginners

Kralen ketting maken voor beginners

Wil je zelf een kralenketting maken, maar heb je dit nooit eerder gedaan? Lees dan vooral verder! Zelf een kralenketting maken is niet moeilijk, het is alleen even een weet wat voor materialen en kralen je nodig hebt. De techniek is in basis gemakkelijk, en dan blijft alleen nog de taak van mooie kralen uitzoeken over. De gouden tip is: koop kralen in verschillende maten, koop draad en begin eens wat te rijgen. Al doende zie je wat er onder je handen ontstaat en dan zie je gelijk wat je wel of niet mooi vindt. Je vindt bij Kralenkwarts ook handige basissetjes voor een ketting of armband. Perfect voor beginners want daarbij hoef je alleen nog de kralen te kopen.

Wat heb je nodig om zelf een kralenketting te maken?

Je hebt als basis draad nodig om tot een ketting te komen. Meestal wordt gedraaid rijgdraad van metaal gebruikt. Dit is heel sterk draad, gedraaid uit meerdere kleine draadjes, en het blijft toch flexibel. Hier zijn diverse bijpassende eindstukjes verkrijgbaar, waarmee je gemakkelijk je ketting afmaakt. Het hoeft geen ingewikkelde ketting te worden; je kunt met kralen ook hele mooie eenvoudige kettingen maken. Als je een aparte kraal hebt, kan één kraal voldoende zijn. De kraal op het plaatje is gefixeerd op draad, dan schuift het slotje niet naar voren.

 

kralen ketting maken voor beginners

 

Als alternatief voor rijgdraad kun je je ketting ook kettelen. Met dat begrip wordt de techniek bedoeld waarmee je schakelstukjes maakt van een stuk buigdraad wanneer je zelf een kralenketting gaat maken. Hiervoor zijn handige kant-en-klare kettelstiften verkrijgbaar. Die hebben aan één kant al een oogje. Je rijgt er een kraal op en maakt aan de andere kant ook een oogje.

 

kralen ketting maken voor beginners

 

Ontdek de mogelijkheden om zelf een kralenketting te maken

Bekijk de prachtige kralen de wij aanbieden, zoals onyx kralen of amethistkralen, om zelf een mooie kralenketting en andere sieraden te maken. Heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op door te bellen naar 0344-631158. We voorzien je graag van meer informatie en geven je tips om zelf de mooiste sieraden te maken!

Tonen als Foto-tabel Lijst

9 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

9 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren