Met brillenkoord oogjes een brillenketting maken

Met brillenkoord oogjes een brillenketting maken

Maak eens een anders dan anders ketting: een brillenketting, heel handig met brillenkoord oogjes. Je kunt hem voor jezelf maken, maar natuurlijk ook als cadeautje voor een ander. Met een brillenketting ben je namelijk je leesbril nooit meer kwijt. Je doet hem zo op je neus, zonder te moeten zoeken. Als je voor de lengte van de ketting zo’n 80 cm aanhoudt, kun je de ketting zo over je hoofd doen. De ketting heeft verder geen slotje nodig.

Geregen brillenketting

Zo’n brillenkettingketting werkt hetzelfde als een gewone ketting, die kun je afwerken met kalotjes of met draadbeschermers. Daarbij wil ik wel adviseren dat je niet al te grote kralen voor moet gebruiken. Dat maakt de ketting al snel vervelend zwaar. Ten eerste hangt er al een bril bij en ten tweede is de ketting ook langer dan normaal. Bovendien is het vervelend als je naast je gezicht van die grote kralen hebt hangen, op het moment dat je je bril op hebt.

Brillenketting geketteld

Voor een brillenketting is een schakelketting ook mooi, vooral omdat hij soepel valt. Als je een gedeelte zelf kettelt en voor de rest een stuk schakelketting gebruikt, ben je ook lekker snel klaar.

brillenketting brillenkoord oogjes

Simpele brillenketting met veter

Natuurlijk kun ook gewoon met een suede veter je ketting maken. Dit heeft als voordeel dat de ketting super licht van gewicht is. Bovendien heb je voor het maken hiervan helemaal geen gereedschap nodig. Alleen een schaar. Je knoopt de brillenkoord-oogjes gewoon aan de veter. Ik heb bij het voorbeeld hieronder een paar zoetwaterparels met groot gat gebruikt.

brillenketting veter

Met een beetje wurmelen krijg je de veter erdoor en vervolgens blijven die parels steken waar je ze heen duwt. Dan heb je toch een beetje elegante versiering. Dit is ook de meest voordelige optie, dus je er een paar maken, zodat je een brillenketting hebt in diverse kleuren om bij je outfit te passen.

Tonen als Foto-tabel Lijst

5 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

5 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren