Het verschil tussen glaskralen en Swarovski kristal

Het verschil tussen glaskralen en Swarovski kristal

Wij verkopen zowel glaskralen als Swarovski kristal kralen, allebei zijn ze doorzichtig, wat is nou het verschil?

Wat is Swarovski?

Het procedé om kristal te maken is anders dan dat van glas. Swarovski kristal is van hoge kwaliteit, gemaakt door de firma Swarovski in Oostenrijk. Dat is echt loodkristal, dat betekent dat er 32% lood in zit. Hierdoor krijg je die sterkere flonkering. Op die manier lijkt Swarovski meer op diamantjes. Bovendien zijn die kraaltjes heel precies gemaakt, met hele strakke naden. Daardoor zie je ook bij een klein kraaltje veel schittering.
De bicone kralen van Swarovski zijn heel populair. Ze worden ook wel toupies of dubbelkegels genoemd. De kralen verwerk ik zelf graag in oorbellen, als accentje, om het zo leuk glimt als je je hoofd beweegt. Swarovski kristal is ook bijzonder kleurecht. Ze verkleuren nooit, ook niet na jaren. Bovendien zijn ze ook kleurvast in die zin dat Swarovski heel veel kleuren maakt. Die geven ze hun eigen naam en die kleur blijft dan ook altijd hetzelfde.

swarovski kralen oorbellen

Wat zijn dan glaskralen?

Glaskralen worden volgens een heel ander procedé gemaakt, waar ik niet eens het precieze van weet. Over het algemeen zijn ze minder strak. Dat zie je ook bij de Tsjechische glaskralen. Deze zijn ook gefacetteerd, maar toch met veel minder rechte lijnen dan kristallen kralen. In die Tsjechische glaskralen heb je ook meer variatie in kleur, in de kraal zelf. Dat kan met kristal niet. Dus over het algemeen gezien zijn glaskralen veel vloeibaarder in hun ontwerp. De lijnen zijn minder strak, maar je kunt er organischer vormen mee maken, en ook kleuren aan toevoegen.
Een grote glaskraal vind ik altijd erg geslaagd als blikvanger, of om een hanger van te maken. Het zelf maken van glaskralen lijkt me ook erg leuk, maar ik ben een beetje kleinzerig met het verbranden van mijn vingers.

tsjechische facetkralen

Tonen als Foto-tabel Lijst

22 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

22 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren