Lange chandelier oorhangers

Lange chandelier oorhangers

Zelf chandelier oorbellen maken

Maak zelf zwierige oorbellen met opvallende hangers zijn!
Ze zijn heel makkelijk om te maken, met behulp van een zogenaamd chandelier ornament. Dit onderdeel heeft 1 oogje bovenaan, voor de oorhaak of oorsteker, een decoratief stuk er tussenin en dan 2 of meerdere oogjes onderaan.
Hieraan maak je zelf extra hangertjes met kralen. Voor het voorbeeld heb ik zilver plate materialen gebruikt, maar je kunt dit natuurlijk ook maken in sterling zilver, goud of koper!

Je hebt de volgende artikelen nodig:
- een paar oorhaken of oorstekers
- chandelier onderdelen (een paar)
- 6 tot 10 nietstiften (afhankelijk van het aantal oogjes in de chandelier)
- diverse kralen, spacers en kralenkapjes naar eigen smaak.

 

In het plaatje hierboven zie je een aantal voorbeelden. Je ziet ook dat je heel makkelijk van alles kunt uitproberen tot je de look hebt die je mooi vindt.
Je moet wel letten op hoe de stiften komen te hangen. Als je vrij dikke kralen op een rijtje naast elkaar doet, dan hangt het niet mooi omdat de kralen te breed op een rijtje zijn. Dan gaat 1 van de hangers uit de pas, in plaats van netjes naast de ander.
In het plaatje zie je dat ik de kralen een beetje uitgezocht heb op maat zodat ze elkaar als puzzelstukjes aanvullen.

Als je klaar bent met je ontwerp, maak je oogjes aan de stiften en hangt ze aan de chandelier. Zie hiervoor de basis uitleg voor oorbellen. Het principe is hetzelfde.
Een decoratief tussenzetsel is ook heel leuk trouwens, zie hieronder.

 

Zoals je kunt zien bij het vlinder-tussenzetsel, is het oogje bovenaan ook gesloten. Dus je vraagt je misschien af hoe je de oorhaak bevestigt. Heel eenvoudig: in bijna alle gevallen kun je het oogje van de oorhaken ook openen en dan bevestig je het zo. Mocht dat niet het geval zijn, dan heb je 2 kleine montageringetjes in de maat 4 tot 5 mm nodig om er tussen te zetten.

Als je graag oorbellen wilt maken met grote ronde schijven, dan kan ik je capiz schelp hangers aanraden. Mooi groot en heel licht van gewicht!

Armande Borghardt

Tonen als Foto-tabel Lijst

28 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

28 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren