Oorbellen maken zonder gaatjes

Oorbellen maken zonder gaatjes

Oorbellen maken zonder gaatjes

Ook als je geen gaatjes in je oren hebt, kun je leuke oorbellen voor jezelf maken. Aangezien ik zelf ook geen gaatjes in de oren heb, heb ik het nodige hiervoor in ons assortiment. Zulke oorhangers zijn moeilijker te vinden in winkels. Dan maak je ze mooi zelf!

Oorclips
Allereerst heb je natuurlijk de goeie ouwe clips, al dan niet met een plakvlakje zodat je een plaksteen of cabochon kunt plakken.
Om hangende oorbellen te maken, heb je clips met een oogje nodig, zie hieronder. Hieraan maak je de hanger, net als bij gewone oorhaakjes. Voor het maken van de hanger verwijs ik je graag naar het artikel “basics voor oorbellen maken”. 

Oorringen
Daarnaast hebben we ook ronde oorringen met een veer, in verschillende maten. Ze knellen niet en je kunt eigenlijk niet zien dat je geen gaatjes hebt. Deze ringen draag ik zelf vaak, we hebben ze in diverse soorten metaal.
Zo los staan ze al heel leuk, maar je kunt ze ook verder versieren. Aan de grote ringen (25 of 35 mm doorsnee) kun je heel leuk een kraal met groot gat oprijgen.


Ik gebruik het als een soort wisselsysteem. Dat is perfect want zo kan ik heel snel een bijpassende oorbel bij een bepaalde outfit maken. De Pandora-stijl kralen hebben een gat van 4 mm dus dat is ruim zat. De kraal moet minimaal een gat van 2 mm hebben om te passen bij de oorringen.

Veel plezier ermee!

Armande Borghardt

Tonen als Foto-tabel Lijst

30 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

30 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren