Bruidssieraden maken, zelf bruids haaraccessoires maken

Bruidssieraden maken, zelf bruids haaraccessoires maken

Zelf bruids haaraccessoires maken

Een bijpassend accessoire of haarspeld voor de bruid is de perfecte aanvulling op de bruidssieraden waarmee je heel mooi de kleur of stijl van de bruidsjurk kunt benadrukken. Je kunt hiermee een trendy look, of juist een klassieke look of zelfs een vintage look creëeren.
Een haarsieraad hoeft ook niet ingewikkeld te zijn, een eenvoudig accent met wat parels of kristalletjes is heel sjiek, zeker als de bruid het haar opgestoken draagt. Hiervoor zijn aparte haarspelden of haarkammetjes verkrijgbaar die het opwerken met kralen extra makkelijk maken.

Het eenvoudigste is een haarspeldje met een plakvlak. Hier kun je een schijfje met een plakparel of strassje op plakken en klaar. Dit is ook een hele leuke en feestelijke optie voor een bruidsmeisje.

Kralenbloemetjes maken

Wil je iets uitbundigers, dan kun je met draad grappige bloemetjes maken op een spriet. Door het sprietje beweegt het bloemetje iets mee in alle richtingen en dan vangen de kralen extra het licht. Het is heel makkelijk om zo’n bloemetje te maken, zie hieronder. Hiervoor gebruik je het beste 0,4 mm dikte draad. Dat is flexibel en je kunt het makkelijk samen draaien. Het is gedraaid wel sterk genoeg om zo’n steeltje te maken.
Het bloemetje maak je door 3 of 5 kralen op te rijgen op de draad. Het kan eventueel ook met 7 als het kleine kraaltjes zijn. Dan haal je de uiteindes samen en die draai je om elkaar. Zorg dat je minimaal 6 tot 9 centimeter aan gedraaid steeltje over hebt, afhankelijk van hoe lang je je spriet wilt maken. Je hebt de extra lengte nodig om het steeltje met bloem te bevestigen op de speld of kam.

Haarspelden om op te werken

Bij Kralenkwarts vind je in het assortiment een grote en stevige haarspeld met 5 oogjes om op te werken. Deze speld is bij uitstek geschikt voor uitgebreide bekraling! Door de oogjes kun je alles goed stevig vast maken. In het voorbeeld heb ik 4 kleine kralenbloemetjes gemaakt met Swarovski kristal 4 mm bicone. Deze heb ik bevestigd op de speld.
Draai het steeltje goed rond het bevestigingspunt bij de speld. Haal hem ook nog een keer rond zijn eigen as zeg maar, dan voorkom je dat het steeltje naar voren of naar achteren neigt. Daarna heb ik 5 witte zoetwaterparels door de oogjes geregen, gewoon heen en terug met het draad, en daarna bevestigd. Zorg dat de parels mooi kleuren bij de bruidsjapon.
Op de foto zie je enig gefrommel met draad, maar dat valt niet meer op zodra de haarspeld in het haar zit.

Haarkam om op te werken

Als bruids haaraccessoire is een haarkammetje natuurlijk ook heel geschikt, bij Kralenkwarts vind je verzilverde en vergulde kammetjes met oogjes. Hiermee kun je iets soortgelijks als met de speld maken en het hoog opwerken.
In mijn voorbeeld rechts boven heb ik het simpel maar uitermate flonkerend gemaakt! Met Swarovski kristal AB kralen is de rand opgewerkt tot een dikke rand kristal met veel facetje. Daarvoor rijg je een stuk draad aan het begin, dan rijg je 3 kristalletjes op en je steekt het draad van achter naar voren in het volgende gaatje. Dan weer 3 kralen oprijgen en weer aan de achterkant insteken. Omdat de kralen zo dicht tegen elkaar aan komen te liggen, krijg je een dikke rand met bicone kristallen. Het is een strak model en toch veel flonkertjes!
Knip van te voren ruim voldoende draad af want niks is zo irritant als in het midden blijkt dat je niet uitkomt met het draad.

Voor de rest is de sky the limit. Je kunt met dit soort versieringen letterlijk alle kanten op. Het is ook heel leuk voor een feestelijke avond, bij een dans outfit of gewoon bij carnaval.
Als sjiek alternatief voor Swarovski kralen kun je ook haaraccessoires met zirkonia nemen, flonkering verzekerd! Beter zirkonia dan glas strass-steentjes want zirkonia glimt veel meer, zeker bij kunstlicht. Lees hier meer over zirkonia's en wat ze waard zijn.

Tonen als Foto-tabel Lijst

33 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

33 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren