Kerst knutselen, maak een raamhanger

Kerst knutselen, maak een raamhanger

Maak een kerst-raamhanger met kralen!

Een raamhanger is helemaal hip, je ziet ze overal in de tuincentra. Ze zijn makkelijk om zelf te maken en het leuke is dat je er allerlei materialen aan kwijt kan. Als je even een diepte-investing doet in diverse soorten band en lintjes, dan kom je een heel eind met wat je al in huis hebt. Ook geschikt als knutselproject voor kinderen (met een beetje hulp).

 

Materialen
In mijn voorbeeld heb ik een metalen sneeuwvlok hanger of draadster als basis gebruikt. Verder zijn hierbij de volgende materialen gebruikt:
- swarovski kralen 4 mm bicone kristal (in dit voorbeeld 34 stuks)
- swarovski kralen 4 mm bicone light red siam
- rode facetkralen 6 mm
- zilver plate rondellen
- zilver plate gedraaide ringen
- zilver plate hartjes hangers
- paar zilver plate kettelstiften
- diverse soorten lint (ook met roosjes)
- stukje vilt

Gebruikt gereedschap:
rondbektang / kniptang / schaar

Kralen rijgen op draadster
Allereerst begin je met het kralen oprijgen op de hanger. Elke keer als je een staafje vol hebt, maak je met een rondbektang een oogje aan het uiteinde. Ga hiermee door tot je alle zes kanten vol hebt. Ik heb hier swarovski voor gebruikt omdat dat zo leuk glittert in de zon, maar je kunt natuurlijk alle willekeurige kralen hiervoor gebruiken.
Vervolgens maak je aan 3 pootjes een ringetje.

Dan ga je lint knippen. Hou vooral een flinke lengte aan want door het knoopje verlies je een stukje. Bovendien is het prettiger om nog een beetje met de lengte te kunnen variëren. Ik heb voor de langste linten drie keer 50 cm genomen.

Hangers maken
Hier kun je alle kanten mee op! Ik heb hartjes geknipt uit een stukje vilt. Dit kun je het handigste doen door de vilt dubbel te vouwen en dan een half hartje te knippen.
Hierop heb ik een stukje band met een roosje geplakt. Maar ook daar kan je van alles mee. Je zou er ook swarovski flatbacks op kunnen plakken.

Knip er een vouwtje in en haal daar het lint door. Daar maak je een knoopje in en rijg een metalen kraal op. Dit geeft het hartje meer gewicht.
Voor de andere hangers heb ik met een stukje kettelstift wat kralen opgeregen en daar het metalen hartje aan gehangen.

Haal de bovenzijde van het lint door de oogjes aan de sneeuwvlok hanger en werk de hanger af door een lint aan de bovenzijde te bevestigen. En je raamhanger is klaar.

Zie hieronder voor diverse detailfoto's.
© Armande Borghardt

Je kunt met kralen ook andere leuke kerstversiering maken, zoals deze servetringen met parels. Bij Armande.net vind je allerlei DIY tips, zoals snel kerstkaarten maken.

Tonen als Foto-tabel Lijst

9 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

9 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren