Kerst knutselen, kerstengel maken

Kerst knutselen, kerstengel maken

Hoe maak je een kerstengel hanger

Het is heel gemakkelijk om een leuk engelhangertje of GSM hanger te maken.Heel leuk om als kerst-kadootje te maken - of kado voor Sinterklaas natuurlijk. En veel mensen vinden het mooi om als geluksengeltje bij zicht te dragen. Je hebt maar een paar kralen, een stift en een kraal engelenvleugels.


Benodigdheden:

- zilver plate nietstift van 21 of 22 gauge
- een GSM koordje
- kralen naar keuze, een 6 mm kraal voor het hoofdje is het handigste
- vleugelkralen


Werkwijze

Je hebt een wat grotere kraal of druppel nodig om te gebruik als rok.Een facet druppelkraal is hiervoor heel geschikt. Of je neemt een gewone kraal (8 mm) met een grote tulp-kralenkap.

Deze rijg je als eerste op de stift. Dan kun je er eventueel nog een rondelletje tussendoen en daarna rijg je de vleugelkraal op. Dat is een beetje naar smaak. Probeer het even uit want je ziet snel genoeg of je engel goede verhoudingen heeft, of dat het er raar uit ziet zonder rompje. ;-)
Tot slot een 6 mm of maximaal een 8 mm kraal om als hoofdje te dienen. Ik doe er vaak nog een daisy spacer als laatste kraal bij, als aureooltje.
Dan maak je er een oogje aan en klaar!

Hieronder zie je een aantal voorbeeldjes wat voor engeltjes je kunt maken. Van links naar rechts: roze kwarts, amethyst, glaskraal druppel met parelmoer, zwarte facetdruppels.

Tonen als Foto-tabel Lijst

15 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

15 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren