Maak een haarclip met zoetwaterparels

Maak een haarclip met zoetwaterparels

Maak een haarclip met zoetwaterparels

Deze platte haarclip heb ik altijd heel handig gevonden, maar de tegenwoordig vind ik ze niet meer bij de drogist. Dus heb ik een grotere hoeveelheid onbewerkte haarklemmetjes ingekocht, om zelf te versieren.

Benodigdheden:
1 haarclip
6 verzilverde kralenkapjes
6 plakparels
lijm: secondenlijm (Vigor) en tweecompontenlijm (Araldite)
tandenstokers

Werkwijze:
Begin met het inklemmen van een stuk keukenrol. Daarmee kun je de clip beter pakken en het voorkomt dat ie op zijn kant rolt terwijl de lijm nog niet droog is.

Plak eerst met secondenlijm de kralenkapjes met hun bolle kant op de haarclip. Gebruik alleen stipje lijm. Hiermee zorg je ervoor dat de kralenkapjes alvast vast plakken. Met Araldite heb je het risico dat het kralenkapje eraf glijdt, ook omdat het langer duurt voor het droog is.

Dus met de secondenlijm je eerst alleen de kralenkapjes op. Ik heb ze niet allemaal ineens geplakt, maar stuk voor stuk en dan tussendoor laten drogen. Als er dan eentje scheef zakt, trekt ie niet de andere ook mee. 


Zodra dat allemaal eenmaal vast zit, maak je een voorraadje Araldite aan. Dan ga je met een tandenstoker de Araldite onder de kralenkapjes smeren. Een beetje knoeien is niet erg. Je kunt ten eerste beter een dikkere laag hebben en ten tweede droogt het doorzichtig op. Je ziet er later niks meer van.
Dan plak je ook gelijk de zoetwaterpareltjes erop.
Goed laten drogen (ik doe altijd 24 uur voor de zekerheid) en je knip is klaar! Ook heel leuk voor bruidjes of bruidsmeisjes.

 

Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren