Maak een tangenrekje

Maak een tangenrekje

Maak een tangengarage

Het is vast een bekend probleem: je bent lekker aan het kralen en telkens ligt de tang die je moet hebben net verkeerd: te ver weg, onder een andere tang of op de kralen.
Ze liggen bij mij sowieso meestal onlogisch over en onder elkaar. Om dit probleem op te lossen, kun je jezelf een tangengarage maken! Ik vind tangengarage gezellig klinken maar het is meer een hangende parkeerplaats of tangenrekje.

 

 Benodigde materialen:

    • een dik stuk karton (2 mm ongeveer), niet meer dan een Aviertje
    • een papiermesje
    • potlood en lineaal
    • plakband en plakfolie
    • een snijmat

Werkwijze

Je begint met het afmeten van de lengtes. Ik heb 2 stukken van 11 x 15 cm en 1 stuk van 6 x 15 cm gemaakt. Dit kan natuurlijk ook nog wel langer, maar ik zou hem niet veel korter dan 10 cm maken want anders hangen de tangen niet lekker.
Dan snij je deze 3 stukken uit, hier is de snijmat erg handig, want met dat dikke karton moet je hard drukken en dan snij je zo in je tafel. Doe anders een stapeltje kranten eronder.
Die 3 stukjes plak je met plakband bij elkaar tot je een staande driehoek hebt. Gewoon lekker volplakken tot het stevig is. Dan beplak je deze met plakfolie, net zoals je een boek kaft. Op de hoeken snij je driehoekjes eruit en die vouw je of naar binnen of je knipt ze af.

 

 En klaar ben je! Zoals je op de foto ziet, passen er bij mij makkelijk 9 tangen op het rekje. En dan hangt het niet door. Makkelijk om te maken en het bespaart veel plek op je werktafel.
Armande Borghardt

 

Geen producten gevonden voor deze selectie.