Tips sieraden maken met edelstenen kralen

Tips sieraden maken met edelstenen kralen

Hieronder geef ik enige uitleg over het maken van sieraden met edelstenen kralen. In principe is dat natuurlijk niet zo heel anders dan sieraden rijgen met glaskralen. Er zijn een paar dingen om rekening mee te houden.
Edelsteen kralen zijn zelden exact gelijk van vorm, grootte en kleur. Het is een natuurproduct dus er zijn natuurlijke verschillen. Ikzelf vind dat nooit storend, want het is gelijk ook de charme van edelstenen. Het maakt elk sieraad uniek.

Daarnaast moet je er rekening mee houden dat de gaatjes van een edelsteen kraal bijna altijd kleiner is dan die van glaskralen. Soms is het wel 1 mm, maar vaak ook 0,5 mm of iets ertussen. Klik hier voor meer tips om dit op te lossen.

edelsteen armband maken

Ketting maken met edelstenen

Ondanks de verschillende maten kalen kun je een bepaalde volgorde kiezen voor het rijgen van de ketting zodat elke kraal goed tot zijn recht komt.
Bij voorbeeld door de grootste in het midden van de ketting te rijgen. Dan heb je toch een bepaalde structuur. Als je vervolgens de edelstenen combineert met gelijke metalen kraaltjes, of Swarovski kristal, krijg je op het oog meer regelmaat in het collier.

Verder is het gewicht van de kralen ook relevant. Als je grote edelsteen nuggets gebruikt, zorg er dan voor dat de andere kralen lichter van gewicht zijn. Een pond aan ketting draagt niet prettig, en bovendien geeft het extra spanning op de kalotjes of draadbeschermers.

turquoise natuursteen kralen

Armband maken met edelstenen

Bij een armband zijn verschillende groottes van natuurstenen sowieso minder storend omdat je maar een deel van de armband tegelijkertijd ziet.
Als het formaat van de kralen veel verschilt, dan is het wel belangrijk om de kralen gelijkmatig over de armband te verdelen. Als je alle zware kralen op de ene helft rijgt, dan zal die helft altijd naar onderen hangen, aan de onderkant van de pols dus. Dat staat niet leuk, en het is irritant bij het dragen.
Ik zie vaak leuke armbanden op pinterest voorbij komen, waarvan ik zeker weet dat ze niet prettig dragen. Let dus op een gelijkmatige verdeling van de grotere kralen. Voor de rest is de sky the limit!

Tonen als Foto-tabel Lijst

10 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

10 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren