Staaldraad, draadbeschermer bevestigen

Staaldraad, draadbeschermer bevestigen

Hoe bevestig je een draadbeschermer?

Draadbeschermers zijn handige onderdeeltjes die - het woord zegt het al - de rijgdraad van je sieraad beschermen bij het slotje en oogje. Het is een soort hoefje met 2 gaatjes waar je de draad doorgeleidt.

Het werkt als volgt:
Je rijgt eerst een knijpkraaltje op. Vervolgens steek je de draad in de ene kant van de draadbeschermer. Je leidt de draad bovenlangs en steekt hem aan de andere kant door het kokertje.
Steek de draad weer door de knijpkraal.
Vervolgens schuif je de knijpkraal omhoog tegen de draadbeschermer zodat hij er strak tegenaan zit. Let daarbij goed op dat de draad niet een onbedoelde losse lus boven de draadbeschermer maakt.

Knijp dan de knijpkraal dicht met een platbektang.

Knip het resterende stuk draad weg met de kniptang. Laat hierbij een stukje van 2,5 mm over. Dit stukje buig je vervolgens terug over de knijpkraal zodat het een soort haakje vormt. Het beste is om dat nog even extra aan te knijpen met de platbektang.
Op deze manier is de kans zeer klein dat de draad uit de knijpkraal schiet.

Nu heb je wel een scherp stukje draad over. Dit kun je netjes wegwerken door er een knijpkraalverberger overheen te doen. Die schuif je eroverheen en knijp hem voorzichtig dicht. Dit lijkt dan net een extra kraal.

Voila, je sieraad is afgewerkt op zorgvuldige en professionele wijze!

TIP!
Als je knijpkraalverbergers gebruikt, kun je net zo goed gewone metalen knijpkraaltjes gebruiken. Die zitten dan toch verstopt.

Bij Kralenkwarts vind je draadbeschermers en knijpkraalverbergers in sterling zilver, zilver plate, 14k GF verguld, goud plate en koper.

© Armande Borghardt
Tekst en foto’s mogen niet zonder toestemming worden overgenomen.

 

Tonen als Foto-tabel Lijst

21 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

21 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren