Veterklemmetjes bevestigen

Veterklemmetjes bevestigen

Hoe bevestig je veterklemmen?

Veters zijn een bijzonder praktisch materiaal voor het afwerken van je sieraden. Het is licht van gewicht, draagt heel comfortabel en het is niet duur. Het is ook in heel veel kleuren verkrijgbaar, dan is er altijd wel een passende kleur.
Voor het afwerken van de veters heb je zogenaamde veterklemmetjes nodig. Het woord zegt het al: het klemt om de veter. Er zit altijd een oogje aan, en hieraan bevestig je dan het slotje en aan de andere kant de splitring of verlengketting.
Deze veterklemmen zijn in diverse materialen verkrijgbaar: sterling zilver, 14k goldfilled, verzilverd, verguld en koper.
Ik gebruik de veter meestal dubbel. Dat vind ik praktisch. Bovendien gebruik ik vaak grotere kralen in combinatie met veters en dan staat een enkele veter een beetje iel.

Benodigdheden:
- suede veter naar keuze
- veterklemmen naar keuze
- secondenlijm
- een rondbektang en een platbektang

 

Werkwijze:
Als eerst plak je de twee uiteindes van één stuk veter bij elkaar. Let erop dat de veter niet is gedraaid. Een drupje secondenlijm is hiervoor voldoende.
Dan plak je het samengeplakte stukje in de veterklem, eerst aan één kant. Met de tang knijp je dit even goed samen.

Dan een drupje lijm op de nog open kant. Dan knijp je één kant van het veterklemmetje over de lijm, daarna de andere. Nog even samen knijpen.
Goed laten drogen en klaar!

Armande Borghardt

Tonen als Foto-tabel Lijst

9 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

9 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren